? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Daily Calendar

Saturday, October 26, 2013

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk masih disini.Dah lama x update blog, dari seorang anak, sekarang dah bertambah lagi. Alhamdulillah rezeki Allah yang
beri :-) bersyukur sangat-sangat dan rasa sangat bertuah dapat menjaga mereka sendiri dan melihat mereka membesar bersama :-) kene banyak-banyak bersabar untuk melayan kerenah mereka setiap masa! Yang penting tunjuk teladan yang baik untuk mereka! Nak sangat-sangat share pic anak-anak kat sini tapi line broadband ni slow pulak, next time update ye baby!

Monday, May 17, 2010

Untukmu Ibu sempena hari IBU








Satu rindu buatmu ibu.. Pada 08/05/2010 yang lepas aku dan keluarga baru saje berjalan-jalan ke Melaka, Bandar Bersejarah. Bukan apa, kami sebenarnya nak buat 'suprise' kat ibu sempena mother's day keesokan harinya. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Beberapa tempat di Melaka nie dh kami lawati walaupun tak sepenuhnya memandangkan masa tak berapa nak mengizinkan. Mommy yang sangat kucintai...

Hujan teringatkan akuTentang satu rinduDimasa yang laluSaat mimpi masih indah bersamamuTerbayang satu wajahPenuh cinta penuh kasihTerbayang satu wajahPenuh dengan kehangatanKau ibu Oh ibuAlloh izinkanlah akuBahagiakan diaMeski dia telah jauhBiarkanlah akuBerarti untuk dirinyaoh ibu oh ibu kau ibuTerbayang satu wajahPenuh cinta penuh kasihTerbayang satu wajahPenuh dengan kehangatanKau ibuTerbayang satu wajahPenuh cinta penuh kasihTerbayang satu wajahPenuh dengan kehangatanKau ibu oh ibu kau ibuoh ibu oh ibuHujan teringatkan akuTentang satu rinduDimasa yang laluSaat mimpi masih indah bersamamuKau ibu kau ibu kau ibu..

Wednesday, April 7, 2010

medan, indonesia


lokasi : danau toba, indonesian island.



fitrah manusia dicintai mencintai


"hati kita sering terbeli oleh orang yang berbuat baik kepada kita..timbullah cinta...cinta yang berbuat kita senang berbaik bahkan berkorban untuk orang itu kembali...contoh, kita cinta kepada org tua yang banyak berkorban untuk kita..kita cinta kepada sesiapa saja yang membuat kita mendapatkan nikmat kebaikan...tapi sesungguhnya sumber kebaikan hanyalah dari Allah..sedangkan makhluk adalah jalan nikmat yang Dia berikan kpd kita...maka jika ingin menumpahkan cinta..mulakn dgn cinta sejati, cinta kpd Allah.."betulkan?when people do something nice to us..we want to do the same thing..and we feel they are connected to the heart..somehow..and it softens our heart..which let us put the person in an edge of the heart...

alice and da wonderland







antara realiti dan fantasi
tak sah kalau sehari tak mengentry blogger nie, satu penyakit yang semua orang dah terkenan ngan fb, frenster, myspace dan banyak lagie ler. tak per nie adalah satu hiburan setelah penat bekerja...arini agak lemau cikit sebab tak cukup tido semalam baru abis buat tender untuk submission arini. memang lumrah kehidupan nie sesiapa yang berkerja kuat dia akan mendapat habuan. tp habuan tue biar ler dari sumber yang betul. bila lak aku leh kaya raya, per yang aku nak semua aku leh beli. kalau famili ader masalah aku leh tolong, nak bagi parent pegi haji/umrah. waaahhh, baiknyer aku nie..i admit it is true...indeed..so very true..


tanjung harapan





tenang dan damai. "..who has made the earth a resting place for you?and the sky as a canopy?.."ALLAH is the definite answer..^^the sky..represents hope and life..isn't it?when we lost hope..when we in sorrow..when we aim for something..look up to d sky..we'll remember..Allah always listens to our words..our hope..our pray...if u lost hope now..lost urself now..or whenever it is..remember to grip tight to the right holder~cantik kan gambar ni..the sky is just too wonderful.